Informatie


Veiligheid 

Voor het toezien van de veiligheid van de zwemmers zal reddingsbrigade Lemmer aanwezig zijn. De route zal tijdens het evenement worden afgesloten voor vaarverkeer. 

Waterkwaliteit

Het water in Het Dok staat in verbinding met het IJselmeer en De Brekken en is schoon, maar het is geen officieel zwemwater. De waterkwaliteit zal voor A Local Swim Lemmer worden gecontroleerd door Wetterskip Fryslân. Aan het zwemmen in niet-zwemwater zijn enige risico's verbonden. Het risico is gezien de algemene waterkwaliteit echter gering te noemen. Bij een goede ademtechniek, het gebruik van een zwembril en eventueel oordopjes kunnen risico’s beperkt worden. Het gebruik van een wetsuit en waterschoenen biedt extra bescherming.

Om te zwemmen moeten alle deelnemers een gezondheidsverklaring en een vrijwaringsverklaring invullen, waarbij ze akkoord gaan met het zwemmen op eigen risico. De formulieren worden vooraf gemaild zodat ze op gemak doorgelezen kunnen worden. Indien je specifieke vragen hebt over je gezondheid en de mogelijkheid om deel te nemen aan A Local Swim Lemmer, raadpleeg dan je behandelend arts.

Training

De organisatie van A Local Swim Lemmer raadt sterk aan om te zwemmen en te trainen in een wetsuit of shorty. Een wetsuit (of shorty) geeft extra drijfvermogen en extra warmte. Met uitzondering van badkleding (bikini/badpak/zwembroek) is het niet toegestaan om in andere kleding te zwemmen dan een wetsuit of shorty. Informeer bij de organisatie, het zwembad of bij particuliere instanties bij jou in de buurt naar trainingsmogelijkheden. 

Wij adviseren alle zwemmers het volgende advies te volgen:

 

Gemiddelde watertemperatuur

Niet of minder ervaren open water zwemmers

Ervaren open water zwemmers

< 17° C

Wetsuit

Wetsuit

17 - 19° C

Wetsuit

Shorty

≥ 19° C

Shorty

 Shorty

 

Voorwaarden

Kan een deelnemer onverhoopt vanwege gezondheidsproblemen of familieomstandigheden niet aan de start verschijnen op de dag van de Swim, dan zal het inschrijfgeld worden teruggestort. (Na overhandiging van een rechtsgeldige verklaring.) De deelnemer kan hiervoor contact opnemen met de organisatie via info@alslemmer.nl. Gedoneerde sponsorgelden op zijn/haar persoonlijke pagina worden niet gerestitueerd maar komen ten goede aan belangrijk onderzoek naar ALS.

De Stichting ALS Lemmer behoudt zich het recht voor om bij onverwacht slecht weer of onvoorzienbare omstandigheden A Local Swim Lemmer te annuleren of uit te wijken naar een alternatieve locatie of alternatieve starttijd / datum. Inschrijfgelden worden bij annulering retour gestort onder aftrek van gemaakte kosten door de Organisatie en kosten voor het betalingsverkeer. Donatiegelden/sponsorgelden komen ten goede aan de Stichting ALS Nederland.